Egy újabb magyar termék - MiNik játékok

Nemrég ismertem meg Hajnit, a MiNik márka megálmodóját. Hajni 2 gyönyörű gyerkőc anyukája, és otthon saját kezűleg készít különféle szebbnél-szebb készségfejlesztő játékokat, feladatlapokat ovisoknak, amelyek rengeteg lehetőséget adnak a gyerekek játékos fejlesztésére: forma felismerés, színek tanulása, szem-kéz koordináció, térlátás...

A MiNik játékok ötlete egy nyaralásunk alkalmával fogalmazódott meg, mert nem szerettem volna a fél házat magunkkal vinni, olyan játékokat, amivel úgyse játszottak volna ott. Így én készítettem nekik játékokat, és hozzá egy táskát is melyet könnyedén magunkkal vihettünk az étterembe, udvarra.”

Egy ideje szemezgettem az általa készített Kid és Junior készlettel, ezért a múlt héten meg is rendeltem a MiNik Junior készségfejlesztő készletét, amely a 3-6 éves korosztálynak készül (gondoltam, Daninak is hasznosabb lenne a kicsit nagyobbaknak való játék).Többféle borító (autós, állatos, járműves...) közül lehetett választani: mivel srácaim vannak, így egyértelmű volt, hogy a járműves lesz a befutó. :) Néhány napon belül elkészült és megérkezett a csomag. Hatalmas meglepetés volt, hogy milyen gyönyörű, gondosan, precízen elkészített táskát kaptunk, amiben 10 különálló zippzáras dosszié van amelyben a játékok találhatóak. Minden játék mellé leírás is tartozik, amiben megjelöli a fejlesztendő területet, így nem kell gondolni, hogy melyikkel hogyan kell játszani. A táskában megtalálható például egy golyós labirintus, különféle gyurmalapok természetesen gyurmával együtt, matatózsák amiben különféle színű és formájú kincseket kell megtalálniuk (ez Dani nagy kedvence) a lurkóknak, és még sorolhatnám, hogy mennyi minden található a táskában.

Azt gondolom, hogy tökéletes választás volt, hiszen nem sokára jönnek a hosszú, hideg téli esték, amikor nehéz lekötni a gyerkőcöket… és akkor csak levesszük a polcról és mehet is a játék… :)