Hova menjünk gyerekkel, ha rossz az idő?

Hova menjünk a gyerekkel/gyerekekkel ha rossz az idő, és nem valamelyik játszóházban szeretnénk kikötni, ahol akár tízezer forintot is ott hagyunk. Mert valljuk be: egy 4 fős családnak, akármelyik játszóházról is van szó, nem éppen az olcsó mulatságok közé tartozik. A fiúk nagyon szeretik az állatokat, a természetet, éés még mindig dinó őrület van. Éppen ezért már régóta szemezgettem egy olyan múzeummal, ahol ezek mind megtekinthetőek, leköti az örökmozgó srácokat, a jegyárak is megfelelőek, autóval is, és tömegközlekedéssel is jól megközelíthető. Így esett a választásom a Ludovika téren található Magyar Természettudományi Múzeumra.

muzeum.jpg

Egyik szombat reggel esett az eső, ezért gondoltunk egyet, beültünk az autóba és elmentünk a Magyar Természettudományi Múzeumba, amely mind autóval, mind pedig tömegközlekedéssel (Klinikák metrómegállónál kell leszállni) is jól megközelíthető helyen van. Megvettük a jegyeket az állandó kiállításra és a Dinókertre: négyünknek összesen 1300 forint volt - nem is olyan vészes, de (ha jól tudom) minden hónap első vasárnapján ingyenes a látogatás. A földszinten a múzeumba lépve (csak itt szükséges néhány lépcsőn lemenni) balra található a jegypénztár, mellette az információs pult, ahol lehet térképet kérni, illetve az ingyenes ruhatár (itt a babakocsit is be lehet adni). Ha tovább megyünk, akkor ugyanitt került kialakításra a büfé is, ahol sok-sok finomságot lehet vásárolni a megfáradt gyerekeknek. Mivel a múzeum több szintes, így az emeletek között lifttel is lehet közlekedni: ha valaki babakocsival érkezik, annak nem kell emelgetni a kocsit. 

Mi először a Dinókertet néztük meg a múzeum kertjében, de itt csak 4-5 dinó volt kiállítva. Marci el is szomorodott, ezért inkább bementünk… és milyen jól tettük mert kiderült, hogy ott folytatódik a dinó kiállítás. Nagyon tetszettek a fiúknak az életnagyságú dinoszauruszok, illetve a hozzájuk tartozó kirakós játékok is.

img_20180407_105111.jpg

img_20180407_105055.jpg

Ezenkívül megnéztük Noé bárkáját is, aztán Marci észrevette az óriás mamutot a kicsinyével és az ősemberekkel.

img_20180407_110220.jpg

Ezután közelebbről is megismertük az erdő állatait: láttunk hiúzt, sünit, mókust, vakondot, repülő gólyát, barna medvét... Közben rengeteg interaktív játék segíti az ismeretek elmélyítését. Ugyanezen az emeleten egy kisebb játszósarok is található, ahova 0-4 éves korú gyerekek mehetnek be. Illetve egy kis asztal is helyet kapott, ahol társasjátékozni lehet a nagyobbakkal. Amíg Marcival játszottunk, addig Dani megnézte Apával az erdő állatait, bebújt a rókalyukba… Nem néztem az órát folyamatosan, de szerintem 2 órát biztosan ott töltöttünk, annyira tetszett mindkét gyerkőcnek: pedig, még meg sem néztük a gyönyörű ásvány kiállítást. Azt gondolom, hogy érdemes már 3-4 éves gyerekkel is ellátogatni, hiszen nekik is hatalmas élmény, és másnap az oviban lehet miről mesélni. 

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blogomat, illetve nézd meg a Facebook oldalamat is. Képeket az Instagramon szoktam megosztani.