Kempingezés Pápán

 

img_20180601_125349.jpg Apa, nagy kemping rajongó nálunk. Én nem nagyon lelkesedek az ilyen nomád életmódért, de miatta és két kis srác miatt nem volt más választásom... Beadtam a derekam, összepakoltunk és elindultunk Pápára, a Termál Capming-be.

Kocsit megtömtük:sátor, 4 kemping szék, asztal, hűtő táska, kismotor, futó bicaj, strand cuccok és még egy Öcsi kutya. Neki is két tálka, utazó box...

Autópályán, 2 óra alatt meg is érkeztünk, két gyerek teljesen felpörögve de fáradtan kiszállt a kocsiból. Amíg Apa a sátrat gyorsan összerakta, addig én elintéztem a bejelentkezést. Nagyon kedves hölgy ült a recepciós pult mögött. Mindenki kapott névre szóló kemping kártyát, ami a strand belépőhöz volt szükséges. Ezek alapján kaptuk meg a strandon az órákat, így szabadon lehetett jönni-menni a strandról.  Kaptunk, 5000 forint kaucióért, átalakítót. Ezután elmentünk a kempingtől kb. 5 percre lévő strandra. Ott megkaptuk, 8000 forint kaucióért, a 4 db órát.

Strand nagyon szuper volt. Az egészen picurkákra is gondoltak, nekik is volt egy medence szivárvány csúszdával. Mi mindvégig csak abban a medencében voltunk, annyira tetszett a fiúknak. Este bementünk Pápa belvárosába, sétáltunk, vacsoráztunk.

Indulás reggelén összepakoltunk, lebontottuk a sátrat, bepakoltunk a kocsiba, majd egy utolsó fürdésre kimentünk a strandra. Ott megebédeltünk, és mivel a két gyerek már hullafáradt volt, 13 óra körül visszamentünk a kempingbe, hogy elintézzem a kijelentkezést. Akkor tájékoztattak, hogy a csendes pihenő alatt nem lehet elhagyni a kempinget, várni kell 14 óráig... és mivel nem jelentkeztünk ki délig, 1 éjszakát ki kell fizetni. Mondtam, hogy sehol nincsen kiírva, hogy délig ki kell jelentkezni. Erre azt válaszolta a kis hölgy, hogy most "nem szívózik", mert sokan vannak, és egyébként is  "ezer helyre ki van írva." Persze, németül -  gondoltam magamban. Ezek után bankkártyával szerettem volna fizetni, de a hölgy nem tudta, hogy mit jelent a terminálon megjelent "Manager kártya" jelzés. Kérte, hogy inkább készpénzzel fizessek. Nagy nehezen sikerült kijelentkezni. Kocsi felpakolva, srácok bent ültek már félálomban... mit csináljuk még 1 órán keresztül? Apa, gondolt egyet, hátra állt a kemping legvégére, egy árnyékos fa alá, és vártunk 14 óráig, amíg kinyitották a kaput. Addig a manók mesét hallgattak, mi pedig beszélgettünk.

Összességében nem volt rossz, mert a vizesblokk a legkorszerűbben van felújítva, de van min dolgozniuk még:

  • minden, csak és kizárólag németül van kiírva
  • 12 óráig ki kell jelentkezni vagy plusz 1 éjszakát fizetned kell
  • ugyan van egy kis játszótér, de nincsen leárnyékolva, így nem nagyon tudtak játszani a gyerekek
  • honlapon feltüntették, hogy van Mini Market - nem találtunk kis boltot 
  • írtam véleményt a Facebook oldalukon, amire németül válaszoltak :(

Ha esetleg Pápa közelében járunk, a strandra biztosan elmegyünk, mert az tényleg nagyon szuper volt, de a kempinget hanyagoljuk.

 

 

Címkék: programok, kemping