Így készíts házilag természetes hozzávalókból gyurmát

Ha egy tuti főzőgyurma receptet keresnél, próbáld ki ezt. Kb. 20 percet vesz igénybe, utána azonnal gyurmázhat is vele a gyerkőc. Ami még fontos, hogy semmi káros anyagot nem tartalmaz és minden hozzávaló megtalálható a háztartásban.

Hozzávalók:

3dl víz

25dkg liszt

2 evőkanál só

1 kávéskanál citromsav

2 evőkanál olaj

Ha esetleg nincsen otthon citromsav, fillérekért beszerezhető a patikákban.

Elkészítés: 

Keverj össze minden száraz alapanyagot, majd add hozzá a vizet és az olajat. Legkisebb fokozaton folyamatos kevergetés mellett 15-20 percig főzd a masszát (nekünk indukciós főzőlapunk van, azon 25 percig kellett kevergetni 4-es fokozaton). Akkor van készen, amikor már nehezen, szinte nem is lehet keverni. Hagyd kihűlni, majd gyúrd át és adhatod is a lurkónak gyurmázásra, imádni fogja. Én ugyan nem színeztem semmivel, de ha te szeretnéd, akkor a lisztbe lehet ételszínezéket tenni.

Tárolásra keress egy jól zárható dobozt, így hetekig eláll. Mi már második hete gyúrjuk és még mindig tökéletes, így bátran ajánlom. :)

Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blogomat, illetve nézd meg a Facebook oldalamat is. Képeket az Instagramon szoktam megosztani.